Treceți la conținutul principal


Untul Shea, un produs miracol de îngrijirea pielii


    Untul de SHEA este produsul miracol perfect pentru îngrijirea pielii, folosirea ei face ca pielea să primească un aspect mătăsos și frumos. Se poate folosi pe față, corp, păr chiar și în cazul nou născuților.

Valoarea principală al untului SHEA este că păstrează calitatea pe o perioadă îndelungată, se râncezește greu ( se păstrează chiar și până la 4-6 ani), respectiv nu conține resturi chimice provenite din extracție. Păstrați în conditii corespunzătoare, păstrează cu siguranță conținutul ridicat de vitaminenele A, E și F chiar și un an, iar după trecerea acestei perioade acest conținut va începe să scadă foarte lent.

Există mai multe tipuri de unt de SHEA. Există unt de shea rafinat și unt de shea nerafinat.

Fiecare posedă însușiri caracteristice, ceea ce face să fie potrivite pentru anumite scopuri de îngrijire a corpului. Untul shea brut, nerafinat, are un caracter, un miros de nuci afumați (după unii chiar un miros neplăcut, dar la primul contact ceva neobișnuit, ceva diferit față de preparatele obișnuite) , este o substanță foarte grasă pentru creme, săpunuri, așa zis super fat. Se poate produce din el și balsamuri pentru păr. Se imbibă puțin mai greu, dar oferă o îngrijire pe o perioadă mai lungă, în termen de 1-2 zile rezolvă problemele pielii uscate sau roșeața fundulețului bebelușului.

Untul shea rafinat este supus unei proceduri fizice și chimice, în esență din proprietățile binefăcătoare pierde foarte puțin untură, însă mirosul puternic shea devine mai suportabilă și crește conținutul ei de apă, astfel hidratează mai eficient și se inbibă puțin mai ușor în piele. Pentru fabricarea săpunurilor pe bază de untură este unul dintre cele mai bune materii prime, chiar și prețul lui este mai scăzută decât cea a untului brut.

Cine nu adoră mirosul specific al untului natural și nerafinat Shea, poate să adauge ulei esențiali cu efect neutru, de exemplu;lavandă, portocale sau orice alt ulei basic, unt ( de exemplu unt de cacao).

Untul Shea este produs prin diferite metode
Untul este un produs făcut prin metoda tradițională , de obicei au nuanța culorii albe, de la gălbui pănă la verzui și un miros specific. Folosirea unturilor, uleiurilor rafinate au avantajul că, producătorii pot lucra cu produse ce nu au nici un miros, respectiv nu sunt predispuse la râncenire.

Putem enumera 15 motive referitoare la indispensabilitatea untului shea!

  1. Reduce simptomele eczemelor și prin folosirea ei se reduce riscul ca boala să reapară
  2. Untul shea are un efect foarte benefic asupra tenului uscat, asigură o hidratare îndelungată. Este o soluție imediată pentru problemele de mâncărime de după baie a tenului.
  3. Prin folosirea untului Shea, putem evita formarea vergeturilor din timpul sarcinii.
  4. Untul de Shea este un remediu rapid și eficient pentru tenul uscat și crăpat al mâinilor și al coturilor. Ți s-a mai întâmplat că pielea uscată și crepată de pe călcâie s-a agățat de cearșaf sau ți-a  rupt ciorapii? Este un sentiment destul de enervant și neplăcut. Untul shea îți dă o mână de ajutor și pentru evitarea acestor cazuri. Nu trebuie să faci altceva, decât înainte de culcare masezi untul în piele și să folosești ciorapi ăn timpul nopții.
  5. Folosește untul și în cazul răcelilor sau a alergiei, unge cu acest produs zona înroșită a nasului, dar o poți masa și în zona pieptului cu acest ulei pentru o respiratție mai ușoară
  6. Untul ajută la regenerarea celulelor, prin folosirea ei putem evita formarea ridurilor. Produsul face față și ca cremă  antiriduri în zona ochilor, dar și ca cremă anti-aging.
  7. Are un efect extrem de pozitiv și asupra părului, o face mătăsoasă și bogată. Înainte de spălarea părului, masează untul shea în păr și așteaptă 10-15 minute.
  8. Untul Shea protejează părul de la frig și vânt. Dacă din cauza frigului de iarnă âți arde pielea de pe urechi, o poți folosi untul shea cu încredere.Untul shea are o protecție de 5-6 împotriva razelor UV, astfel se poate folosi și în cazul sporturilor de iarnă.
  9. Pentru efectul ei de hidratare, untul shea protejează buzele de la deshidratare și o face frumoasă și strălucitoare.
  10. Untul shea este unul din produsele miracol al îngrijirii copilului pentru că îngrijește și protejează tenul copiilor. Poți folosi pentru roșeață, pentru pielea uscată și cojirea pielii în cazul erupțiilor provocate de scutece. Când  îi faci baie bebelușului, pune o linguriță de unt de shea în apa de baie, așteaptă până se topește și poate să înceapă baia.
  11. Untul shea este extrem e important pentru sportive, pentru că atenuează tensiunea din mușchi. Folosind înainte de a practica orice sport, ajută la încălzirea rapidă a mușchilor. După exerciții fizice, untul shea reduce febra musculară.
  12. Untul shea  poate fi folosită în tratarea cicatricelor, tăieturilor, arsurilor, deoarece accelerează procesul de vindecare.
  13. Folosește untul shea și pentru unghii, respectiv pielea de pe lângă unghii, unghiile vor fi sănătoase, puternice și strălucitoare.
  14. Untul shea este idela și după bărbierit, deoarece regenerează și calmează pielea iritată de după bărbierit. Se recomandă atât bărbaților, cât și femeilor.
  15. Untul shea are o protecție de 5-6 împotriva razelor UV. Folosirea ei sistematică înainte și după plajă ajută la menținerea unui ten bronzat.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Detergent lichid - pas cu pas

Detergentul lichid preparat acasă este un detergent ecologic, ieftin, eficient și este ușor de preparat. Trebuie să ai doar 250 g sodă calcinată , 4 linguri de praf de săpun eu mai pun și un pic de bicarbonat de sodiu 100 g.  Praful de săpun se dizolvă într-o cantitate mică de apă caldă la care după dizolvare se adaugă încă 2,5 l apă caldă cu sodă calcinată și bicarbonat de sodiu după care se amestecă bine. Detergentul preparat după răcire se toarnă într-un bidon mai mare ca să se poate agita bine înainte de utilizare. Datorită faptului că detergentul preparat nu conține emulgatoare se descompune și trebuie agitat (omogenizat) înainte de fiecare utilizare. Acest detergent se poate utiliza la spălarea rufelor albe și la cele colorate. La clătire se poate folosii acidcitric (20-30 g dizolvat în 1 l apă) sau oțet și câteva picături de parfum pentru rufe . Toate produsele enumerate mai sus puteți achiziționa din magzinul virtual  Natur all Home la un raport excepțional de

Săpun hidratant cu ulei de cânepă din baze de săpun Melt&Pour

  Ce este exact săpunul Melt&Pour? Săpunul Melt&Pour este o bază de săpun gata făcută. Este compusă din acizi grași, glicerină și alte ingrediente naturale. Baza este produsă prin procesul de ‘ saponificare ’, care implic ă amestecarea grăsimilor și a unui alcalin (cum ar fi leșia) . Substanța rezultată este lăsată până la 4 săptămâni înainte de a fi gata de utilizare. Mod de folosire a săpunului Melt&Pour : În comparație cu săpun procesat la rece, săpunul Melt&Pour se poate utiliza imediat. Tot ce trebuie să faceți este să topiți baza, adăugați uleiuri vegetale(opțional), unturi (opțional), ulei esențial/parfum, colorant/pigment și apoi să o turnați în formă/matriță. Aceste baze conțin adesea componente super-nutritive, cum ar fi untul de shea, uleiul de argan sau uleiul de măsline care hrănesc pielea. Ce produse am folosit: Bază de săpun Melt&Pour negru african Bază de săpun Melt&Pour alb Ulei virgin de cânepă Pigment cosmetic perlat alune Ule
Bază de balsam de păr                   Este un produs ideal, deoarece se poate prepara un balsam de păr personalizat. Nu conţine SLS şi SLES, şi are un procent ridicat de unt de shea, ulei de jojoba, ulei de floarea soarelui şi de măsline, aloe vera, şi betadină extrasă din sfecla de zahăr.                 Este un produs atestat de Soil Association. Conţine un procent de 73% ingrediente organice.                Aceasta este o bază complet formulată, precomprimată, care necesită doar adăugarea de uleiuri esenţiale/parfumuri, dar se poate îmbogăţi în conformitate cu tipul de păr. Fondul pentru balsam de păr este recomandat pentru orice tip de păr, fiind îmbogăţit cu emulgatoare hrănitoare. Baza pentru balsam de păr este formulat total, obţinut la rece, precomprimat, gata de utilizare. Este ideal pentru prepararea diferielor produse.                  INCI: aqua,cetearyl alcohol, betaine, coco glucoside, butyrospermum parkii (shea butter), olea europaea (olive) fruit oil, h